5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Kullanma amacı: Heybetli kızılışmutaş merkezleri yahut stadyum kabil kargaşa alanlarda ivedi çıkış kapısı nüshası henüz aşkın ve sık aralıklarda olmalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir belirtilen noktalarda makul süre ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 trup bir numara kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması ciddi nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu hatmızda;

Yangın baplarını yalınlık yapışmak derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın başka varyasyonları vardır. Buna model şekilde kapıları Yangın Merdiveni Kapısı kilitli çelişmez olmak dâhilin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atılan meşaleler cihetiyle yangın çıkarken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların yönı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın içindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden hariçya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Kanatlar süresince amelî yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin bindi plakaları mevcuttur.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına şayeste güçlü birinci sınıf ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Report this wiki page